Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minimanufaktúra

 

A mítosz nyomában

 

Herend a művészi porcelánkészítés hazai fellegvára.

Nem is oly rég csak kiválasztott kevesek pillanthattak be a csodálatos műalkotások születésének rejtelmeibe, ma ezt bárki megteheti!

Herend 1999 óta üzemelteti a Porcelanium látogatóközpontot, és kínál kirándulásra lehetőséget.

A Porcelanium színvonalas programokkal várja látogatóit. Mozifilm, korongosok és festők mutatják be, hogyan lesz a porcelánmasszából tündöklő porcelántárgy. Idegenvezetőik kísérik a látogatókat a "kulisszák mögé" vezető úton.

A Herendi porcelán legszélesebb kínálatát nyújtó Viktória Márkabolt is itt található.

A porcelánkészítés és az ezer színben csillogó, tündöklő porcelántárgyak megismerése után kellemes kikapcsolódást ígér a bensőséges hangulatú Apicius Étterem és Kávéház.

A kiszolgálás itt egyedülállóan Herendi porcelánon történik, ami a nap fénypontja lehet.

 

Féltve őrzött titkok fátylát lebbentik fel...

 

porcelanium.jpg

 

 

 

 

 

 

A Manufaktúra kicsinyített mása ez, az ősi tudás hona: itt öltenek testet a filmen látottak és hallottak. Ön is szemtanúja lehet, hogyan lesz a nehéz masszából könnyű, törékeny porcelán, miképp formázzák, korongozzák és festik fürge ujjak a megelevenedő agyagot.

A Herendi porcelán születésének minden mozzanatát nyomon követhetik a Minimanufaktúrában: a korongozás, a porcelánrózsa-készítés, a kosárfonás éppúgy megtekinthető, mint a porcelánfestés, a művészi dekorálás.

Ott, a helyszínen, a mestereket látva derül csak ki igazán, milyen ügyesség és türelem kell a porcelánkészítés nehéz, ám mégis szép szakmájához.

Az itt tapasztaltak szükségesek leginkább ahhoz, hogy amikor egy porcelántárgyat vásárolunk vagy ajándékba kapunk, annak értékét, a benne fekvő munkát, mesteri művészetet értékelni és elismerni tudjuk.

 

http://herend.com/hu/manufaktura/tortenet